Home ┬╗ Wat is brainspotting?

Wat is brainspotting?

Brainspotting is een vernieuwende vorm van individuele therapie met verbazingwekkend goed en snel resultaat. Met Brainspotting vinden diagnose en behandeling tegelijkertijd plaats. Ontdekt in sportpsychologie bij het verbeteren van prestaties. Brainspotting is vanuit EMDR ontwikkeld en is effectief bij het wegnemen van belemmerende gedachten en negatieve (zelf)opvattingen en gevoelens. Terwijl u in een comfortabele stoel zit en u via een hoofdtelefoon naar ontspannende geluiden luistert, geeft u zelf actief inhoud aan de behandeling door naar een bepaald punt te kijken: brainspot.

Hoe werkt brainspotting?

Brainspotting zorgt ervoor dat uw negatieve ervaringen worden aangepakt en hierna een positieve invloed hebben op uw denken, voelen en doen. Brainspotting maakt gebruik van het zelfhelend vermogen van de hersenen. In de therapie worden oogposities gebruikt om bepaalde hersengebieden te lokaliseren die samenhangen met innerlijke gemoedstoestanden. Doordat de ogen in direct contact staan met de hersenen worden deze gebruikt als ingang naar de hersengebieden die niet optimaal functioneren. Er zijn verschillende technieken om oogposities te lokaliseren en te activeren zodat de behandeling precies aansluit op u.

Brainspotting voor u!

U ervaart en, nog belangrijker, u voelt in uw lichaam direct in de eerste sessie de positieve effecten. Brainspotting is een effici├źnte manier van behandelen die zich uitstekend laat integreren in en combineren met diverse behandelmethodes zoals EMDR. Een echte power therapie, dit wil zeggen zonder veel praten. Brainspotting wordt ook ingezet bij talentontwikkeling en ter verbetering van geestelijke of lichamelijke prestaties. Brainspotting is bedoeld voor zowel kinderen als volwassenen.

Brainspotting is ontdekt en ontwikkeld door de Amerikaan David Grand Ph.D.