Home » Kinderen & adolescenten

Kinderen & adolescenten

Brainspotting en EMDR worden met succes toegepast bij kinderen en jong volwassenen. Het zijn behandelmethoden om nare ervaringen goed en snel te verwerken, bijvoorbeeld ruzie, natuurgeweld, (verkeers)ongeluk, brand, inbraak, ziekenhuisopname, scheiding van je ouders, pesten, lichamelijk geweld, de dood van opa of oma, angst en verdriet, spreekbeurt.

Als je niet wilt vertellen wat je dwars zit dan hoeft dat niet. Als je (later) dat wel wilt dan kan dat natuurlijk. Tijdens de behandeling zit je op een stoel en hoor je via een hoofdtelefoon ontspannende geluiden. Afwisselend in je linker oor, dan in je rechteroor, dan weer in je linkeroor en zo verder. Daardoor krijg je steeds minder last van de herinnering aan de nare gebeurtenissen en verdwijnen je klachten. Meestal zijn zo’n vijf sessies al voldoende. Als je het prettig vindt, kunnen je ouders er gewoon bij blijven.

Gelukkig voel ik me weer helemaal OK. Ik slaap weer net als vroeger, heb weer zin in dingen en ben vrolijk. De behandeling vond ik leuk om te doen en het helpt echt keigoed.

Rene, 12 jaar

Tijdens de behandeling hoefde ik weinig te praten, dat vond ik fijn. Wat ik had meegemaakt gingen we stukje voor stukje verwerken. Tot we alles gehad hadden. Ik vond het bijzonder om me te concentreren op een herinnering die ik juist altijd zo ver mogelijk wegstopte. Maar je gaat anders denken en je nare gevoelens veranderen en vervagen. Ik voelde steeds minder angst, spanning en schuld. Nu kan ik er rustig op terugkijken.

Julia, 19 jaar